4Simplicity maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.
jtemplate.ru - free extensions for joomla
./images/header/blog.png

Een goed begin...

Het spreekwoord zegt: “een goed begin is het halve werk”.  In dit spreekwoord ligt echter ook een hele belangrijke waarschuwing die vaak over het hoofd wordt gezien.

Laatst was ik met een klant in gesprek. Deze had grote kopzorgen omdat zijn automatisering niet meer deed wat hij wilde en hij erg veel tijd en geld kwijt was aan het blussen van allerhande “brandjes” ;  het was bijna een fulltime job voor hem.

Een tijdje terug besloten om niet zijn serverpark (van ruim 25 servers) te vervangen, maar om zijn diensten via een cloud-provider te gaan betrekken. Op zich was dit voor hem een logische keus, dus dit is zeker geen artikel om de fameuze cloud in een kwaad daglicht te stellen.

Wat was er nu gebeurd?

Hij was goed begonnen. Hij had een actueel overzicht van zijn applicaties en pakketten en was met zijn leveranciers meermaals in gesprek gegaan over de mogelijkheden om de diverse pakketten als online dienst te gaan betrekken. Hij had zijn jaarlijkse licenties en onderhoud realistisch afgezet tegen de kosten van de online-versies.

Goed begonnen dus: juiste afwegingen, heldere uitkomst, gedegen keus.

Vervolgens heeft hij de diverse partijen opdracht gegeven om de gang naar hun clouddiensten te maken en dacht hij… Nu is alles geregeld.

Niets was helaas minder waar. De diensten afzonderlijk werkten goed, de data in de systemen was ook goed overgekomen......maar…. de interactie tussen de systemen was totaal weg en dat leverde een heleboel chaos en extra werk op.

Ondanks de goede keus had hij, simpelweg omdat hij er geen tijd voor had, vertrouwd op de expertise van en de samenwerking tussen zijn leveranciers; hij deed immers al jarenlang zaken met ze en de relatie was verder uitstekend.

Dit goede begin…..was inderdaad slechts het halve werk. Nu snapt hij het.

U ook?

Staat uw organisatie voor een interessante keuze en zoekt u iemand die u volledig ondersteunt in het gehele traject en de regie voor u bewaakt, neem dan eens contact op om hierover volledig vrijblijvend van gedachten te wisselen.

Doe ook onze MKB Quickscan on te zien hoe uw ICT-zaken ervoor staan.

Op datum