4Simplicity maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.
jtemplate.ru - free extensions for joomla
./images/header/blog.png

Van zelfbouw naar desktops

Voor een grote, internationaal hoog aangeschreven hbo-opleiding is een stabiel en modern computerpark belangrijk. De budgetten zijn bij onderwijsinstellingen echter beperkt en de eisen aan service en responstijden bij calamiteiten hoog. Kortom: het leveren van 420 pc’s aan de Hotelschool Den Haag was een interessante uitdaging voor Infotheek.

Weinig opleidingen in Nederland zijn zo internationaal georiënteerd als de Hotelschool Den Haag. 1980 studenten uit 45 landen krijgen van 180 stafleden uit twintig landen les op twee locaties: Amsterdam en Den Haag. Wie zich realiseert dat studenten en medewerkers niet alleen les krijgen in lokalen maar ook oefenen in de eigen hotels en restaurants van de opleiding - die al in 1929 werd opgericht en als een van de weinige opleidingen van Nederland nog zelfstandig is - begrijpt dat de IT-omgeving met zorg moet worden ingericht.

Eldon Dorland, Head of IT aan de Hotelschool Den Haag, legt uit hoe het netwerk is opgebouwd: “Grofweg valt het in drie delen uiteen. Een openbaar deel dat door de studenten wordt gebruikt, een gesloten deel voor de stafleden en een derde, specifieke omgeving waar de presentatieruimtes en dergelijke onder vallen.” Gebruikers krijgen toegang tot het netwerk via 420 pc’s.

Geen omkijken naar
Dorland kwam zelf bij de onderwijsinstelling halverwege 2009 werken. “Ik trof overal handgebouwde pc’s aan. Dat is natuurlijk prima en leuk voor thuis, ik heb zelf privé ook een handgebouwde machine, maar in een professionele setting is dit niet gewenst. Als je dan ook nog weet dat die desktops drie tot vijf jaar oud waren, dat de garantie al verlopen was en de apparaten deels technisch achterhaald waren, dan is duidelijk dat ik iets moest ondernemen.”

In principe was de wens van Dorland overzichtelijk te formuleren: “Ik wilde er geen omkijken naar hebben.” Hij zocht namens de Hotelschool Den Haag 420 pc’s van een A-merk, met goede support en fabrieksgarantie, waar een minimum aan onderhoud aan verbonden was. De programma’s en gebruikersimages zouden zijn afdeling er zelf opzetten; het ging dus primair om een hardwarevervanging. De IT-manager was zich ervan bewust dat de aan te schaffen toestellen een gunstiger (handzamer) formformat konden hebben dan de handgebouwde machines. “Geen zelfbouw meer, dus.”

Koude acquisitie
Voor Infotheek, een leverancier met een lange staat van dienst, is de Hotelschool Den Haag een nieuwe klant, die op de ‘typische Infotheek-manier’ gevonden werd, stelt Joost Kokke, Salesmanager Public bij de Leidse leverancier. “Het eerste contact verliep via aloude koude acquisitie: relevante bedrijven benaderen met de vraag of er een voor ons interessant IT-traject wordt opgestart en zo ja, of we dan een offerte mogen uitbrengen.” Kokke benadrukt dat het in dit geval gaat om nieuwe apparatuur, terwijl Infotheek een reputatie heeft als leverancier van modellen van een vorige generatie. “Bij deze levering was het niet alleen belangrijk om onderscheidend te zijn in prijs. Ook de kredietwaardigheid van de aanbieder zou worden getoetst, alsmede de snelheid waarmee de hoeveelheid pc’s kon worden geleverd. Daarnaast is het onderwijs een belangrijke markt voor ons waarin we expertise hebben.” De oude computers waarmee de Hotelschool Den Haag werkte, zouden niet door Infotheek worden ingenomen. “De beste systemen hebben we aangeboden aan ons eigen personeel”, vertelt Dorland. “De rest is naar een opkoper gegaan. Zo hebben we er ook nog geld voor gekregen.” Naast het leveren van de 420 desktops speelde het geven van (extra) garantie een rol, evenals het aanbieden van diensten en services tijdens het hele selectie- en implementatietraject. Hierbij hoorde ook het inrichten van een demomodel, die als test bij de Hotelschool Den Haag werd neergezet. Dit bleek een goede combinatie.

Actieve rol Acer Benelux
Dorland geeft aan dat het in dit geval niet ging om een tender, maar om een onderhandse gunning. “De fabrikanten die in aanmerking kwamen, wisten we zelf al te beperken tot drie: Acer, Dell en HP.” Acer Benelux volgde de ontwikkelingen op de voet, en intervenieerde op een gegeven moment ten gunste van Infotheek, immers een implementatiepartner met de Acer Platinum Status. Mede om die reden viel de keuze op Infotheek in combinatie met de hardware van de Taiwanese producent. Dorland: “Acer is de afgelopen jaren enorm gegroeid en de prijs-kwaliteitverhouding is goed. Verder leerde ik de fabrikant kennen als een no-nonsensebedrijf dat snel kan leveren.” Kokke vult aan dat Acer voor het onderwijs de juiste producten weet aan te leveren, namelijk een kleine formfactor. Daarnaast heeft de fabrikant ervaring in het leveren aan dit soort instellingen; "het zijn in de sector goed geaccepteerde producten tegen een goede prijs.” Ten slotte is Acer een A-merk, een van de eisen immers van Dorland. Kokke: “Eigenlijk doen ze altijd volledig mee in een offertetraject als dit.”

Soepele samenwerking
Kokke geeft aan dat de teaming met Acer Benelux soepel verliep, onder meer bij het selecteren en inrichten van de demomodellen, het maken van de prijsafspraken en de momenten van levering. In nauw overleg met zowel de klant als de fabrikant is gekozen voor de Acer Veriton. “De opdrachtgever zocht voor de organisatie pc’s die goed in te passen waren in het netwerk. Daarnaast was het van belang dat de pc’s netjes konden worden weggewerkt. Een klein model lag dan ook voor de hand. Tevens was de noodzaak voor een robuuste behuizing duidelijk. Veel studenten maken gebruik van deze pc’s in openbare ruimtes”, licht Kokke de keuze voor de Veritrons toe. “Ook de prijskwaliteitverhouding is binnen een onderwijsorganisatie van belang. Hierbij kwam de Veriton als een van de beste keuzes naar voren.” De apparatuur werd in vier leveringen bij de Hotelschool Den Haag bezorgd. “Verder is het belangrijk dat we zelf via onze zusterorganisatie Microfix de fabrieksgarantie verlengden van één naar drie jaar, met een zeer korte responstijd. Snel repareren of aanwezig zijn bij vragen of storingen is heel belangrijk bij een klant als de Hotelschool Den Haag.” Software werd in deze overeenkomst niet geleverd aan de klant en ook de installatie werd overgelaten aan de Hotelschool Den Haag zelf. Joost Kokke kijkt terug op een leuke deal en een interessante samenwerking met de Hotelschool Den Haag. Ook Dorland is tevreden over het traject. Zijn werkgever heeft nu immers pc’s die ingericht zijn naar de specificaties die zijn instelling wenste en die passend zijn in de schoolomgeving.

Bron: Acer Education Magazine - December 2011

Op datum