4Simplicity maakt gebruik van cookies.
Klik hier voor meer informatie.
jtemplate.ru - free extensions for joomla
./images/header/blog.png

Waar ben ik?! (3/3)

Dit is het laatste artikel in deze reeks over cloud-toepassingen. Na het vorige over de public-cloud en de private-cloud, komen we aan bij “Connected to the cloud”


Deze variant is gevoelsmatig misschien wat vreemd en toch heeft u hem waarschijnlijk al min of meer in huis. Het heeft alles te maken met de evolutie die er binnen systemen en software heeft plaatsgevonden. Dit is ook de meest veelzijdige en waarschijnlijk voor uw organisatie de goedkoopste variant.


Wat is het dan en hoe werkt het?
Waar vroeger applicaties en toepassingen alleen maar werkten bij een directe verbinding met een server of mainframe (het zogenaamde Server Based Computing) hebben steeds meer toepassingen ook een webfunctie.


Concreet houdt dit in dat de server-applicatie ook met een browser als Internet Explorer, Firefox of Chrome te gebruiken is. Je hebt niet meer direct een specifiek stukje lokale software nodig en kunt daarmee in feite locatieonafhankelijk werken zolang je maar toegang hebt tot het webportaal van de serverapplicatie.


Waarschijnlijk heeft u deze functies al!
Sotware-fabrikanten voorzien al jaren in webtoegang en het zou verbazingwekkend zijn als uw software het niet ondersteunt. Iedereen kent al jaren de webmail van het bedrijf en hetzelfde kan ook met talloze andere programma’s; het is alleen een kwestie van instellen en beschikbaar maken.


Het komt erop neer dat u uw eigen SAAS-provider wordt, zonder de abonnementskosten, welke een SAAS-provider u graag berekent. Het scheelt u ook het verlies van de controle over uw bedrijfsapplicatie, want laten we eerlijk zijn; als u het uitbesteedt, geeft u daarmee ook feitelijk de controle uit handen.


In MKB-serveromgevingen met Microsoft Small Business Servers zit al sinds versie 2003 een webportaal wat toegang biedt tot mail, bestanden en zelfs programma’s die in het bedrijfsnetwerk staan. In de huidige versie 2011 is deze echt professioneel en praktisch.

RWAsbs2011-remote-web-access


Veel bedrijven zijn echter niet op de hoogte van deze mogelijkheden en hebben hierdoor niet alleen relatief teveel kosten, maar ook nog eens de handicap dat de controle over hun interne applicaties en gegevens is belegd bij een externe partij.


Kortom; Waarschijnlijk is het redelijk eenvoudig om uw eigen cloud te creëren om anytime, anyplace toegang te krijgen tot uw bedrijfsnetwerk en uw gegevens. Wilt u hierover eens verder praten, neem dan gerust contact op met 4Simplicity; we zijn u hiermee altijd graag van dienst.

Op datum